Värmebölja!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

44
9
Johan_86:
Hur löser ni att hålla nere temperaturen i era terrarier nu i värmeböljan? Bor på fjärde våningen och har ingen AC, äger förvisso endast en dabbagam för tillfället. Har ändå lagt kylklampar på utsidan av terrariumet vid den kalla sidan för har annars en temperatur på ca 32 grader - vilket inte är okej ens för en dabbagam.

Medlem i SHF
537
749
Patch:
tror inte några dagar gör så mycket faktiskt... men du kan ju alltid släcka ner lite lampor några dagar :)

269
60
Jonas:
om du har dabbagam behöver du inte oroa dig haha dom är fantastiska ödlor när det gäller att fixa värme:P (32c kalla sidan är ingen jätte fara) se bara till han har gömmor och kan gräva ner sig lite så han får ner värmen på det sättet (därför man alltid ska ha värmen ovanifrån på grävande ödlor)

903
509
Evanjeline:
Du borde kunna se om han tycker det är obehagligt genom att han ligger längst vattenskålen. Idag har varit förjävligt, jag fick släcka till min williamsi för han satt och tryckte längst ner i terrariumet.

44
9
Johan_86:
Borde inte vara någon fara nej, dock tycker jag det varit mycket mer "dansande" dessa dagar då värmen varit olidlig. Men hur löser ni andra problemet som har mer värmekänsliga arter?

269
60
Jonas:
Termostater på allt som stänger av värmen om det blir för varmmt ser nu att INGET terrarium pressar ut värme utan går bara på rummets temperatur och lite stödvärme. bara smaragdboan som fått byta rum till ett svalare rum

2048
773
psyjoh:
Har 29-30grader cirkus på svala sidan och 35-36 på varma. Mina ligger nästan och solar för det mesta ändå..
Har dock höjt sollamporna lite då det stigit lite mer uppe i terrariet vid just dem platserna. Däremot i leons terrarie har det stigit med 2-3 grader överlag och där ska sänkas. Tyvärr är terrariet för tungt för att flytta till svalare rum då detta står på varmaste stället..

Medlem i SHF
4001
5023
Jonas_:
Fläktar i rummet + att man får stänga av ett par värmemattor & belysning när det är som varmast. Sen som det nämndes ovan, ett par dagar värmebölja är ingen fara för dom flesta reptiler :)

239
197
Danpss:
Mina kragisar verkar trivas, dem solar på som vaniligt :)


1661
777
fluffis:
Här hemma är det väl mest jag som lider när det är varmt :) En del av ormarna ligger slickade vid glaset emellanåt.

Jag är lyckligt lottad för vi installerade en sådan där riktig luftvärmepump i vardagsrummet för några veckor sedan, och sedan dess har den fått jobba rätt hårt med att kyla ner oss. Nu går det att sova på nätterna. Yiiippie!
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild