Råd till nybörjare, ljus/värme L.williamsi

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

194
165
JoakimLundgren:
Hej! Är nybörjare och skall till rödövremässan nästa helg för att införskaffa skorpioner samt Lygodactulys Williamsi.

Har förstått att ödlorna kräver solplatser med uvb, samt dagsljusrör med 6000k. Jag tycker att det blir mer och mer en jungel av lampor,rör och compacttops ju mer jag researchar. Vilken teknik skall jag använda? Styr mig med hela handen i rätt riktning så att jag vet vad i hundan jag ska köpa för att ödlorna skall trivas.

2048
773
psyjoh:
Kör dagsljus 6000k-ca. 6500k och en värmespot. Sen ett ljusrör med 5%uvb. 

194
165
JoakimLundgren:
psyjoh skrev:
Kör dagsljus 6000k-ca. 6500k och en värmespot. Sen ett ljusrör med 5%uvb. 


Ok innebär detta två lysrör samt en lampa (värmespoten)? Hur löser jag det tekniskt, compacttop med en glowlight som läggs direkt på terrariet?


85
13
Gnasher:
www.terrariedjur.se/?page=caresheet&sub=lizards&specie=l_williamsi

kolla denna:-)

194
165
JoakimLundgren:
Tack, men det framgår inte i skötselrådet exakt vad det är som jag behöver köpa. Jag är som sagt ny på detta. Ska man ha en compacttop samt en glowlight?

181
110
Stina:
Kontakta Salig här på sidan. Hon har lyckats mkt bramed sina Williamsi vad gäller miljö/ljus/värme e t c

194
165
JoakimLundgren:

Svårt att få konkreta svar. Som jag i första posten har redovisat är jag införstådd med att det behövs dagsljus och solplats. Vilken teknik skall användas för att ge ödlorna det? Jag vill veta exakt vad som skall köpas in eftersom att ju mer jag googlar desto rörigare blir det.


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:
Jag köper 14w/28w lysrör hos antingen www.kjell.com/sortiment/hus-halsa-fritid/belysning/lampor-ljuskallor/lysror/standard-t5-14w-lysror-865-p22413 eller den lokala trädgårdshandeln. 
Som uv har jag solarraptor lysrör 10% ( tror det är det jag kör med kan vara 5%) och det tycks fungera bra, beroende på hur du har terrariet stående och vad det är gjort av och hur du sätter lamporna så kan temperaturen räcka från lysrören bara, men skullle det inte räcka till får du lägga till en spott.
Kom ihåg att ödlan inte ska kunna komma åt ljuskällorna, hur man löser det finns ju lite olika lösningar man kan lägga dom ovanpå terrariet och att uvb lysröret ligger på ventilationsnätet ( uvb går inte igenom glas) och det vanliga 6000k lysröret på glaset. Jag har köpt en vanlig lysramp som jag byggt om och skurit ur plasten och limmat fast nät istället och har ljuskällan i terrariet

2048
773
psyjoh:
Ja om du använder kompakt lysrör kan du ha en compact top med dagsljus och uvb lampor. Sen en glow light funkar bra till värmespotten. 

Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:
Compact lamporna har ju i vissa fall skadat ödlornas ögon så vågar man använda dom nu? 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild