Expo Mitt

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

1662
779
fluffis:
Jag är jättenyfiken! Var mässan bra? Vad köptes? :)

165
186
denka:
Ahh den va bra blev en del foder , dubia å foder geckos sen självklart lite impuls köp 1 tokaj 1 scolopendra 1 ögonfrans t dottern å 1 super solomon b.c 

953
1840
peter54:
Det var trevligt, jag träffade både gamla kompisar och nya bekantskaper som jag bara "känner" via cyberrymden sedan tidigare. Jag känner inte igen folk så bra, men det är många som känner igen mig på mina leopardmönstrade underbensproteser, så det blir alltid ett antal nya ansikten för mig att hålla koll efter i framtiden ;)

Mässan var ovanligt djurrik för att ligga såpass tidigt på året, det verkar som folk lägger om avelstiderna för en del reptiler bara för att ha juveniler att erbjuda redan nu. Större utbud av ödlor tycker jag att jag upplevde, amfibier och mångbeningar fanns det också rätt mycket av. Annars fanns många kungspyton och många snokar av skilda slag, på giftsidan var det lite fattigare än vad det varit tidigare dock.

Negativt var luften. Med så enormt mycket folk i den förhållandevis lilla lokalen, tog syret snabbt slut, så efter en halvtimme därinne var jag tvungen att möta trötthetssymtomen med att gå ut och andas 21-procentig luft igen, innan jag kunde ta en ny halvtimme i vimlet ;)

Vad köptes? Ja för min del behöver jag ingenting, jag åker mest dit för att socialisera. Jag köpte bara frysfoder och gnagarpellets. Jag ska dock erkänna att jag var lite sugen på mandarinsnokar och bambusnokar, men jag måste kränga iväg något hemma först innan jag kan skaffa nya arter och dessutom har jag inte detaljkunskaperna jag tycker att jag behöver för att köpa dem.

Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Mot alla odds så kom jag faktiskt inte hem med någon ny orm, tyckte utbudet för egen del var mycket begränsat :) Inte så värst mycket som intresserade mig i ormväg på mässan, men höstmässorna är såklart bättre då alla ägg inte kläckts än.

Annars så träffade jag en hel del bekanta i hobbyn & var egentligen därför jag var på mässan igår, prata lite skit & så hämtade jag förbokade råttor, det är standard, att man fyller upp frysen med foder på mässorna.

Så det ända som följde med hem från Sala var en frigolitlåda frysfoder samt 3 lådor gräshoppor åt grannens djur :)


55
24
Mona:
För min del blev det en A. sp amazonica och en till E.anthonyi. Lite foder följde också med hem. Annars var det mest prat med folk som gällde. 

58
16
deLioncourt:
Jag fick med mig ett par grottor, grenar, mossa, ett gäng kackerlackor, och såklart min förbokade leopardgecko. :) Otroligt mycket folk var det, men det kanske är standard? Ni som spontanköper djur, har ni något gammalt terrarium ståendes hemma som ni inreder efteråt eller köper ni det samtidigt? Det känns så lyxigt.

27
14
hatadflicka:
Jag kom hem med plastväxter, ett gömställe som ser ut som en kokosnöt, bottenmaterial, en nyckelring, mat bestående av råttor och möss och en amerikansk vattensnok även fast det inte skulle bli nå fler ormar ;)

deLincourt jag brukar köpa terrarium på plats men denna gång hade jag ett ledigt hemma ^^

1662
779
fluffis:
deLioncourt skrev:
Jag fick med mig ett par grottor, grenar, mossa, ett gäng kackerlackor, och såklart min förbokade leopardgecko. :) Otroligt mycket folk var det, men det kanske är standard? Ni som spontanköper djur, har ni något gammalt terrarium ståendes hemma som ni inreder efteråt eller köper ni det samtidigt? Det känns så lyxigt.


Kul att du fick med dig djur hem :)

Ibland spontanköper jag ormar men jag har mer eller mindre kolll på vad som finns och på vad jag vill ha. Jag brukar hålla mig till samma släkte som sköts likadant, eller något annat släkte som jag har koll på. Något terrarium är det inte tal om att stoppa in något ny orm i eftersom jag alltid har ormarna i karantän först. För det mesta är det juvenila ormar jag köper och då har jag en mängd passande plastlådor hemma som ormen kan bo i. Jag är inkörd på det systemet, vet hur det fungerar och behöver därför inte starta upp boendet i flera veckor i förväg för att kolla att temperatur och luftfuktighet osv är bra. Skulle jag köpa vuxna ormar är det samma sak där, plastlåda i början när det är karantän.

9
9
Angelito:
Hej Alla!
Jag hade förbokat 2st riktigt fina Crested geckos som är ca 7 mån gamla, en liten pojk och en tjej. Fixade det mesta på mässan som jag behövde till dom små. Blev även lite mat till mina övriga djur allt från frysfoder till syrsor och dubias. Så nu har man mat ett tag framåt. Det var en bra mässa med massa folk och många fina djur att titta på.

343
119
Salig:
Köpte bara en lampa och ett mycket tätt glasterrarium där en ny Boiga cyanea förhoppningsvis flyttar in om ett par veckor. Gick och sneglade på bambusnokar och mandariner jag också, men höll mig i kragen. Gick nästan hem med en P baroni innan jag påminde mig själv om B cyanean xD Tyvärr har man ju begränsad yta hemma ^^
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild