Din bästa idé?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:

Nooon: Mycket fina idéer från din sida ser jag! Extra kul med fasadplattorna tycker jag, vi sålde de där på Bauhaus med när jag jobbade där och det va aldrig någon som köpte sånna. Så det är skönt och se att de kan användas! :P haha


230
22
Nooon:

Kakmonstret: Tack :) Hoppas några blir till nytta! :) Plattorna - jaså det fanns på Bauhaus. Det missade jag. Köpte ju mina på Hornbach. Sist jag var där så hade de sluta ha dem hemma - man var tvungen att beställa och hämta se´n. Funderar på att gå och köpa av de bruna (har bara de ljusa) innan de kanske slutar med dem helt. De kanske är odugliga till fasader? ...men väldigt bra till terrarier ju. Jag förstår inte varför den zoohandeln hajar och hakar på... med då skulle de väl kosta tre gånger mer.


424
32
samthe0ne:

En av mina bättre idéer är att knyta upp Exo Terras hängrankor med typ björntråd från taket i terrarier med nättak, det gör att man får lite mera djup i djungelterrarier iaf :)


1159
625
Temla:

Jag fäster allt möjligt i ExoTerra terrariets tak - lianer och hängväxter i tyg. Blir jättesnyggt plus att man då kan utnyttja höjden ända upp till taket. 


270
80
Mjos:

Tänkte skaka liv i denna tråden igen eftersom det har tillkommit nya medlemmar och säkert nya idèer. Min (jaja sambons då) bästa idè är nog dessa bostäder: 

Kanske inte något för herptiler men funkar perfekt för div. insekter. Själv har jag vandrande pinnar och katydider i dessa.  

Det finns ju en uppsjö av lyktor och miniväxthus. Jag skulle nog rekommendera en med dörr då det är lättare att nå djuren och att städa. 


903
509
Evanjeline:
Inte särskilt imponerande kanske, men min bästa idé var att ta rep och linda ståltråd över, sen ta hygrolon duk från dusk och limma runt med limpistol. Jag lämnade två bitar ståltråd på varje sida, så kunde jag fasta det i exoterra tak som är nät. Efter det har jag lianer som är böjbara, som jag kan fästa växter eller mossa på som stannar fuktiga.

270
80
Mjos:
Alla idéer är ju bra utom de dåliga ;)   Detta var väl jättebra tips! Jag tackar för den iaf. 

903
509
Evanjeline:
Jag bumpar tråden då jag kom på ett bra sätt att fånga bananflugor och placera dem i terrariet. Ta ett större sugrör, typ mcdonalds eller liknande, och tryck in ett filter från en hylsa till cigaretter, sånna kan man köpa billigt. Man tar loss pappert från filtert, sen kan man behöva skala det lite. Efter det bara suger du in flygorna, och skjuter ut dem (försiktigt) Var du vill ha dem i terrariet. Testat med mindre sugrör, och det fungerar, men du behöver suga ganska ordentligt;P Detta kanske kan tyckas som äckligt, jag vet inte, men jag tyckte det var jättepraktiskt då det är väldigt svårt att fånga dem på ett vettigt sätt utan att döda dem.

1275
1724
Falk:
Annars kostar en kultur vinglösa blomflugor 25-40:- =)

903
509
Evanjeline:
Jag har vinglösa, men man kan ju fortfarande inte direkt plocka upp dem. Jag har grenar, mossa och barkbitar i deras plastlåda, så jag kan inte bara lyfta ut en äggkartong eller något, dessutom hamnar de överallt även om jag gör det. Jag vill att även de ska ha en bra miljö, vilket tyvärr gör det svårare för mig att fånga dem, men detta trixet fungerade jättebra. nu kan de få ha sin inredning och jag ta ut de jag vill ge utan problem, bra lösning för båda parter;>
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild