Din bästa idé?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

47
4
Crestie:

Så här ser mina grottor ut gjorda av trolldeg =)  den bruna är lackad, den grå ska lackas =)   den grå är målad med vanlig vägg färg för inomhusbruk och den bruna vanlig vattenfärg. har även borrat två hål i nedre kanten på den så att man kan hänga upp dem mot terrarie väggen med en bit ståltråd eller liknande som man sen kan gömma bakom några växter. och vips! så har man vägghängd grotta. =)


47
4
Crestie:

En upphängd grotta =)

som upphängning har jag väldigt enkelt dragit ut de små spiken från betongväggs tavelkrokar och limmat med lite silicon =) funkar super bra och både enkel och billig lösning.


242
29
Blues:

Crestie : jag tänker bygga en matstation av trolldeg med magneter till fastsättning så den kan sättas fast på glaset en bit upp,har du lite tips ang färg o lack.

 

 


47
4
Crestie:

jag har använt både hobby lackfärg, vanlig väggfärg för inomhusbruk och vattenfärg som barn brukar måla med. tar ofta det jag har hemma, men hobby lacken är rent hopplös på att torka, tar flera dar! och tar lång tid innan man får bort den skarpa doften. Vanlig vattenfärg är det jag föredrar faktiskt, torkar snabbt och lätt att blanda så man får lite olika nyanser, funkar dock dåligt på frigolit. =) på frigolit funkar vanlig väggfärg alldeles utmärkt =) har själv gjort hyllplan så. och grått blev det av den anledningen att det är färg som blev över när jag renoverade. och jag är allt lite "snål" =P

 

men lack använder jag antingen biltemas för 99 kr ( ej två komponents) eller båt lack 90 från gjöco som kostar 200kr för en liter. (brukar bli gjöco, för även om den är dyrare är det billigare än om jag ska ta mig till biltema) oavsett vilket man använder bör man använda minst två lager och låta det ligga på tork i minst en vecka efter andra strykningen. ju längre desto bättre. kommer det i kontakt med fukt för tidigt får man ofta en doft i terrariet typ som blöt lack/färg som kan va skadlig för ödlorna. men jag råder alltid att prova på en liten bit med färg + lack för att vara på säkra sidan.

 

Det kan ta lång tid innan den skarpa lukten försvinner helt, beror på temperatur och luftfuktighet i rummet. ibland får man vänta upp till en månad, men då lackade jag många lager 5-6 tror jag, (ett regnskogs terrarie med vattenfall). Men när det väl torkat ordentligt så håller det länge =)


242
29
Blues:

Tack ska sätta igång me bygget,köpa mjöl först,hehe


953
1840
peter54:

Detta är väl egentligen inte någon tvättäkta idé, men ett trevligt terrarieinslag som jag började med för över 30 år sen när jag hade kusthuggormsjuveniler.

Jag tog in betongsuggor och byggde upp ruinliknande interiörer med. Huggisarna verkade gilla den miljön mycket. Numera är suggorna med stora hål svåra att hitta eftersom lecablocken har tagit över helt, men ibland stöter jag på någon här och där.

Jag sätter på mig skyddsglasögon och knackar till suggorna med en slägghammare så att de ska se riktigt ruinlika ut. Bilden är rätt sopig, men man får en uppfattning om hur det kan se ut.


230
22
Nooon:

Ventilationsförslag

L-formade aluminiumlister som hålls ihop av exempelvis små, lackade träklossar som sitter med med jämna mellanrum - luften ska ju kunna passera ordentligt... men de får inte sitta för glest! - det ska hålla också! Klossarna limmas på plats med expoxylim. Aluminiumet slipas matt och repas så att limmet har något att bita fast i ordentligt.
... men innan man gör det limmas nätet på plats - annars kommer man inte åt att göra det. Mattslipa och repa ordentligt först för det blir svårt att reparera om limningen släpper.
Ovanpå limmar man glaslisten (slipa och repa).

Glas är tungt - därav tjatet om att limma noga.

Beroende på hur man gör så kan man få en ganska stor ventilationsyta om man vill. 1cm passage för luften på ett enmetersterrarium blir ju en öppning på 100 kvadratcentimeter (= 1x1dm)... minus själva nätets och klossarnas inverkan.

 

Släpp ut luften också. 
Skivor och brädor om lott på taket ger bra ventilation (som inte släpper ut ljus).

Jag har ett nät mellan belysningen och lilla ödlans utrymme som gör att jag inte behöver ha nät i själva takventilationen.


230
22
Nooon:

Belysning

Bygg en ventilerad låda och skruva fast stadiga lister men många borrade hål i så att man kan ändra och flytta runt lampor efter behag. Fäst lamporna med möbelvinklar och vingmuttrar.


230
22
Nooon:

Ett annat lås.


 


101
24
ploa:

Jag tröttnade på att höra slangar som vibrerade när regnsystemet gick i vårat stora terrarie.

Så jag testade en ny grej för mig åtminstonde, jag köpte en tryckspruta som jag kopplade till regnsystemet och det är helt ljudlöst nu :)

Den tryckspruta jag köpte har en handpump men även en nippel för tryckluft, så nästa steg kanske blir att köpa en minikompressor från biltema biltema.se/sv/Verktyg/Tryckluft/Kompressor/Minikompressor-MC-90-17370/

 

Jag hoppas det kommer fungera så bra som jag tänkt :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild