Låsning på andra försöket!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

1662
779
fluffis:
Hur går det Peter?

953
1840
peter54:
Oj, sorry, jag har glömt att uppdatera den här tråden. Jag öppnade de två kvarvarande äggen vid knappt nio veckor och de innehöll inget spår av liv, bara vitt klet. Bara att hoppas på nästa säsong.

1662
779
fluffis:
Vad synd att det inte blev något. Då har vi något att se fram emot till nästa säsong :)

953
1840
peter54:
Idag när jag kollade av terrarierummet såg jag att hon var löjligt tunn och insåg att hon måste ha lagt ägg igen.

Jag har matat henne med riktigt mycket sedan hon la ägg senast, 5-6 möss i 20-gramsklassen var tionde dag ungefär för att hon snabbt skulle komma upp i normalvikt igen och vad gör knäppgöken? Jo, lägger ur sig sex slugs. Jag beslutade mig för att plocka ut henne ur terrariet och göra helt rent. Slugsen låg utspridda i hela terrariet, bara en i fuktboxen. Det är också illa eftersom "riktiga" ägg snabbt blir förstörda om de inte läggs i boxen. Nu måste jag mata på ännu mer, för nu väger hon bara hälften av vad hon borde.


Ett annat mysterium är att jag hittade tre mjölbaggar i terrariet. Jag begriper inte hur det kan komma sig. Brickan är ø 19 mm som jämförelse.

1662
779
fluffis:
Men oj, vilken tjej. Hon verkar inte blyg med att lägga ägg, så det är väl något positivt :) Dock blir ju varken hon eller du glad över obefruktade ägg. Du får hoppas på bättre resultat nästa år.

Mjölbaggar!?! *ryser*

953
1840
peter54:
Ny överraskning förra helgen när jag hittade fyra fina ägg i min lilla pueblomjölksnoks fuktbox. För ett par månader sedan släppte jag ihop mina två subadulta "apricot" pueblomjölksnokar (Lampropeltis triangulum campbelli) under några minuter för att göra rent i terrarierna.

De blir tre år i höst och de är inte så stora, kanske 75-80 cm och runt Ø 3,0-3,5 cm och jag hade inte en tanke på att de skulle vara reproduktionsklara redan när jag la dem i samma box under kanske tio minuter, men när jag gick igenom alla fuktboxar förra helgen hittade jag äggen i hennes box och de såg ganska nylagda ut.

Idag kollade jag av äggen i kläckaren och de ser fortfarande fina ut. Kanske blir det några ungar i år ändå fast det inte såg så ut när cali-honans ägg fallerade.

Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Oväntade ägg kan vara minst lika spännande som planerade :) Skoj med ormägg oavsett art!

Får man fråga hur många ormarter du lyckats kläcka fram friska och levande ungar på Peter? Bara av ren nyfikenhet :) Äggläggande arter menar jag då. 


953
1840
peter54:
Jonas
Svårt att säga. Om man bara räknar arter och inte underarter blir det nog inte så många. Försöker minnas och räkna upp;

Python molurus bivitatus
Pantherophis guttata
Pantherophis alleghaniensis rossalleni
Lampropeltis getula (4 underarter)
Lampropeltis triangulum (5 underarter)
Lampropeltis mexicana (2 underarter)
Lampropeltis pyromelana (2 underarter)
Lamprophis fuliginosus
Drymarchon couperi
Natrix natrix



Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

"Inte så många" säger han och räknar snabbt upp tio olika arter :) Du har varit i hobbyn länge Peter och skulle vara trevligt att byta ett par meningar med dig på en framtida mässa eller liknande tillställning! 

Lycka till med den senast lagda ägghögen! 

Tack för snabbt svar också. 


953
1840
peter54:
Jonas
Haha, jag började 1969 så sett utifrån det är det väl inte så många. Jag kommer säkert på fler efterhand, Elaphe schrenkii till exempel, hade jag glömt och sedan är det ju en handfull levandefödare också.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild