Paludarium på G

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 27

214
333
MartinJ:
LED-strip på roterbara rundstavar är helt genialt. En annan kunde bara önska att man var så kreativ. Var köpte du LED-stripen, och vad gick de tio metrarna på?

342
183
DannyF:
Okej vad tråkigt :( men 50 kr är ju värt ett försök iaf för 2 hygrometrar :) 

Jag betalade typ 450kr för båda led stripsen. Fri frakt köpt på dx.com tar dock 20 dagar för dom att levereras. Ska utöka belysningen framöver men vet inte om de blir fler ledstrips lr köpa lösa led. Har hittat 3 lr 4 watt led lampor som ger 200 lumen per lampa. 

2966
1645
Hoggaforfan:
Blanda in några 4000k bitar då, de innehåller rött ljus om hjälper blommningen 

342
183
DannyF:
Okej. Ja jag har förstått att blanda är bra men har inte så stor koll på vilka färger som är bäst att blanda med :)

2966
1645
Hoggaforfan:
Rött och blått använs ofta i växtlampor. Kallvitt (+6000k) har nog ganska mycket blått i sig medans varmvitt (~3-5000k) har rött i sig.

342
183
DannyF:
meningn är ju att ja ska utöka min belysning men har inte bestämt än vilka kelvin ja ska kompletera med. måste forska lite efter vilka färger som blir en bra kombination. någon här som har en ide? tänker ju då på växterna i första hand. har iaf satt upp 2 st upphängningsanordningar, en hylla och 4 st hål att klämma fast rundstaven i.
har altså plats för 2x5 meter led strips till nu :) ska ev göra en diskret hållare precis över vattenytan för att få mer ljus till akvarieväxterna, misstänker att ljuset i taket inte når ner tillräckligt för medel eller mer ljuskrävande växter.
vilken kelvinkombination blir bäst 2x 6500 + 2x 4000 eller 3x 6500 + 1x 4000 tex?




spackel på plats. har även slipat och de vart helt okej :)
tänkte lacka insidan med epotex akvarielack i helgen om jag hinner, lacket ska torka i 7 dygn.
sen blir det på med glas och testfylla o hoppas att det håller tätt.



"teknikgömman".  med tanke på placeringen av terrariet så har jag inte lagt någon större energi på att snygga till sidorna som inte kommer att synas. sen är det hela även såpass högt att locket inte syns, därav täcker inte locket hela ytan som ni ser på den nedre bilden till vänster. tänkte att det även ger bra ventilation då det säkert blir varmt av all teknik.




vill dölja så mycket av termostaten som möjligt. men vart inte alls nöjd med hålen för knapparna så det blir ett lager spackel över dom också. termostatdosan är lätt att ta bort ifall ja måste hållas med inställningarna.

239
197
Danpss:
Hur är det om jag köper en 5 meters led strip. Går det att böja den så jag kan sätta upp den i taket på min burk? Alltså forma den som en orm :) Funderar på att byta ut mina t5 rör till led som tar mindre plats och drar mindre ström!

342
183
DannyF:
ja den är lite flexibel, men ska använda alla 5 meter och ha samma längd som ett T5 rör så måste du klippa av den och löda så som jag gjort här. busenkelt om du har basic kunskaper med en lödkolv :)

239
197
Danpss:
Aha det lät ju simpelt för en som aldrig har löda haha kan du inte lägga upp en bild eller skiss hur du gjort?

342
183
DannyF:
esch be någon som kan göra det? det är riktigt simpelt. stripsen har markeringar för vart du kan klippa, sen klipper du till lagom långa sladdar och smälter på lite ten på sladden när den är lös. lägg sedan imot led stripen och värm på tenklumpen, ta bort lödkolven så fort tennet börjat smälta och blås på det. tror att stripen kan smälta den med ifall man värmer upp den för mycket. men bara tennet smälter så ska det fastna.
dra från + till + och - till -, det är märkt på stripen.

här har du en ganska bra guide för att lära sig löda: www.youtube.com/watch?v=BLfXXRfRIzY&list=PLABDF16E2476DAA2E
Logga in för att posta i forumet
Sida av 27
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild