Förflyttning av små ödlor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

903
509
Evanjeline:
Jag undrar hur man förflyttar små blixtsnabba ödlor om man behöver göra något i terrariumet. Jag behöver göra vid i min l. williamsis terrarium, och sist jag planterade in en växt smet han, så jag vågar inte göra det med honom där i men jag har faktiskt ingen aning hur jag ska få in honom i en petbox eller något. Har någon tips eller trix? Han är fruktansvärt snabb, och väldigt rädd för mig.

270
80
Mjos:

Jag kom hem en dag och hittade min Phelsuma grandis på köksväggen. Terriet var inte riktigt stängt så den hade lyckats krångla sig ut.

Vi tog en större plastskål och satte över ödlan och förde försiktigt in en katongbit mellan skålen och väggen. Detta funkade ju utanför terrariet utan massa inredning ivägen. Kanske svårare med mindre ödla och i ett terrarium :S

Kanske om du gör en liten tillfällig grotta som den förhoppningsvis smiter in och gömmer sig i, som sedan bara är att stänga igen och plocka ut? Har tyvärr inget bättre tips. 


2048
773
psyjoh:
När jag flyttade mina jungfrugecko så öppnade jag bara en bit och satte en petbox för öppningen och "jagade" in dem där. 

Administratör
Medlem i SmHF
327
331
azeam:
Lägg ner en insekt i en genomskinlig behållare (t.ex. ett ölglas i plast) och när ödlan går in för att ta den lägger du ett lock över. En fiskhåv kan också vara bra att fånga dem med. 

343
119
Salig:
Jag har 3 williamsi som alla är olika svåra att fånga in. Min hane kan man försiktigt mota in i en liten plastburk med lock. Det lättaste är att långsamt föra en plastburk över ödlan när denne sitter på glaset. Alternativt vänta tills han sover (om han sover på glaset) då är infångandet mycket lättare. Undvik detta om möjligt. 

Ibland har man 3 armar för lite när man ska fånga in dessa känns det som ;)

242
29
Blues:
Fiskhåv funkar bra.


903
509
Evanjeline:
Det stora probelemet är att jag kan inte gå inom en och en halv meter av terraiumet från han har spårlöst försvunnit. Han sover på glaset, och jag har funderat på att fånga honom då men det är så fruktansvärt elakt. Han ska ju kunna sova tryggt utan att bli stressad för att något ska hända.

412
419
Hadara:
Fiskhåv har jag använt till små snabba ödlor, funkar väldigt bra :) 

230
22
Nooon:
Två håvar är bra att ha när man fångar kvicka skygga fiskar. Då flyr det från den ena in i den andra eller tvärt om. ...och det finns vita fiskhåvar att köpa. Det är jättedumt! Djuren är rädda för dem. De ska vara gröna och inte för små och ganska genomskinliga.

...eller du kanske inte behöver ta ut ödlan alla gånger. Om du sätter en skål över ödlan när den sover och säkrar den på något sätt...så kan kan du ju göra det du ska i terrariet medan ödlan sitter under skålen. Kanske?

Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:
Håv kan vara ett bra hjälpmedel i snålt inredda burkar, jag har provat många olika fångstmetoder på elaka ödlor men det som fungerar i särklass bäst är ändå att ta med sina händer :) utan handskar då det är lätt att fånga ödlan fel så den skadas om man inte känner vad man gör. Så tycker jag iaf! 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild