Stort paludarium med rinnande vatten

Stort paludarium med rinnande vatten

Sverige, Skåne län, Malmö
Terrarium & tillbehör säljes
RasmusJ 5.0
2019-08-14 10:06

Beskrivning

Jag måste på grund av flytt göra mig av med mitt stora möbelpaludarium. Paludariet är byggt av mig själv och måtten är anpassade efter möbeln det står på.

Paludariets mått (cm) är: 100*80*48 (höjd*bredd*djup).
Lampsats i toppen är cirka 15 cm hög och möbeln paludariet står på är 78 cm hög. Detta ger paludariet inklusive möbel och lampsats en höjd på 193 cm.

Paludariet passar perfekt till reptiler/amfibier etc. som gillar en hög luftfuktighet eller att bada. Passar bra till trädlevande ormar eller ödlor. Vattendelen är stor nog för att ha lite småfisk/räkor/krabbor i (cirka 45 liter).

Materialkostnaden för bygget var 6000 kr. Om du är intresserad kontakta mig med ett bud.

Detaljerad information:
Lampsatsen i toppen inkluderar en värmelampa, en UV-lapma, två spotlights, en Philips HUE LED-slinga och en liten fläkt som blåser in varm luft i paludariet och förhindrar att det bildas imma på rutorna. Alla lampor går på timers vilket ger en effektfull gryning och skymning. Toppen är byggd i målat plexiglas och är således fuktbeständig. I toppen finns även en grendosa vilket gör att nya tillbehör lätt kan sättas in. Från locket går en enda strömsladd som pluggas in i väggen för att driva hela paludariet, det finns även en huvudströmbrytare på sidan av locket för att lätt kunna stänga av alla lampor etc. vid behov.

På paludariets baksida finns en fastgjuten bakgrund med en liten bäck som går från bakgrundens övre vänstra hörn ner till vattnet i paludrariets botten. Bäcken fylls på av en liten och tyst Eheim pump med mycket god prestanda, jag har normalt pumpen inställd på lägsta vattenflöde.

I paludariets botten finns en vattensamling på ca 45 liter som sträcker sig runt en central halvö som rymmer ca 35 liter jord. Glaset till paludariet är tjockt nog att tåla 20 cm vatten med en mycket hög säkerhetsfaktor. Halvön är konstruerad av plexiglas och håller helt tätt mot vattnet utanför.

Det som ingår är alla växter, möbel och all elektronik. De små geckos och räkor jag för nuvarande har där ingår ej.

Det enda problem jag haft med paludariet är att det läcker lite vatten från bäcken vilket lett till att det blir blött i jorddelen. Jag har satt in en ”hängränna” i botten av bakgrunden för att samla upp vattnet men det verkar inte hjälpa helt. Jag skulle därför föreslå eventuell köpare att endast ha lekakulor/plastmesh i botten av landdelen och plantera växter direkt i det.

Kontakt

Du behöver vara inloggad för att se kontaktinformation
Tillbaka
Redigera bild
Namn:
Beskrivning:
Spara ändringar Avbryt
Betygsätt användare
Kommentar: (Valfritt)

De annonser du ser under köp och sälj med följande symbol är annonser där annonsören betalat för sina annonser

Terrariedjur.se drivs i privat regi och kostnader för servrar och annat går ur egen ficka. Med hjälp av dessa annonsintäkter kan en del av kostnaderna minskas och säkerhetställer att terrariedjur.se kan stå på egna ben och fortsätta vara online, tack!

Driver du företag och annonserar under Köp & sälj så ska du betala för dina annonser. Kontakta anders här på sidan om hur du går tillväga.

Du kan även donera för att stödja Terrariedjur.se

Ok, stäng
Skicka meddelande till

Skickar meddelande