Bygge i svart melamin.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 12

733
292
markusbabs:

Jag har nu kommit igång med ett terrariebygge. Det börjar sakta men säkert med några mindre terrarium. Dom kommande månaderna blir det några 100*60*30 terrarium. Och efter det blir det 2 st 100*60*60 och efter det ett 150*60*40. Stapelbara så att dom passar ihop med varandra.

 

Idag påbörjades ett 100*60*30. Bauhaus sågade upp allting för 150 kr så det är bara att montera. Kostnaden för vitt ventilationsgaller, Melamin, och dubbelhäftande tejp kostade 1007 kr. Glidlister, silicon och glas kostar ca 300 kr. Så ca 1300 kr kostar det första terrariet.

Här sågas hålen för ventilationen ut. 2 stycken 20*6 cm sitter i bakrunden. Nästa gång drar jag nog en 20 meter lång skarvkabel ut på gården. Hela min lilla etta är full av skit och damm.

Sätter fast plastlister på dom sågade delarna med hjälp av strykjärn.

Ett litet hål för belysning. Kommer sen att kladda silicon så att det inte blir fukt i träet.

T5 Lysrör sätt fast i taket med tubbelhäftande tejp.

Det är en del arbete kvar.  Silicon ska kladdas på. Glidlister i svart plast från Herpers choise ska anlända. Glas ska köpas. Säkert mer saker också.


Administratör
Medlem i SmHF
2669
2459
anders:

Ser ut att bli rejält schyssta terrarium :) Denna tråd kommer jag helt klart att följa!


733
292
markusbabs:

Tack ska du ha. Jag känner mig faktist redan nöjd med det första. :)


205
25
Strunten:

Kul att du kommit igång äntligen :) övervakar denna stenhårt och väntar på mer :)


Medlem i SHF
3824
4809
Jonas_:

Ser ut att bli riktigt snygga babs :) Kommer också att hålla ett öga på den här tråden!


101
24
ploa:

Samma här, gillar verkligen byggen.

Vill du berätta vad du ska ha där än?

Och så är jag nyfiken på tjocklek på skivorna och lite hur du tänkt dig bygget.


1659
769
fluffis:

Spännande! :)


733
292
markusbabs:

Tack ska ni ha pojkar och flickor :)  Inom 2-3 veckor kommer jag att bygga två stycken 100*60*30. Det ena terrariet kommer att husa en normalfärgad Kungspyton som jag ska få adoptera av en kompis. I det andra 100*60*30 kommer en Sonora Dvärgboa att bo tills jag byggt ett 150*60*40 åt den.   I Juni kommer jag att beställa 2 st värmepaneler till två Chondro terrarium. Sen i Juli så kommer jag att köpa en bra termostat till panelerna och bygga ett 100*60*60 till en av mina Morelia Viridis :)    Den andra panelen blir till ett kommande projekt.

Sen när jag flyttat till större lägenhet i Höst-vinter så kommer jag att bygga en större ställning som kommer att bestå av 1 150*60*40 och 2 st 100*60*60.  Då när boan får flytta till sitt stora terrarium så får man ju även plats med en till Kungspyton kanske.

Tjockleken på skivorna är hela 18mm. Så att det väger ju lite grann. men inte allt för mycket om man är 2 personer. Jag förborrar innan jag skruvar och det funkar utmärkt. det blir också stabilt som satan även om jag byggt på ett sätt som gör att det inte är bärande ovanfrån. om man inte placerar en 50 tung sten i mitten såklart ;) Jag placerade nämligen sidoskivorna på utsidan av allting annat så att man får skarvfria sidor. Och med tanke på att alla terrarium på ednna hylla är i samma mått på bottenytan så hamnar ändå en stor del av vikten på dom bärande sidorna.  Några extra skruvar så funkar det nog bra.  Förstod nån det jag skrev?

Det är skönt att man inte behöver fuktspärr, lack, färger och så. Det enda jag behöver göra för att få det fuktsäkert är att dra silicon i skarvarna. Så det blir nog inte så mycket dyrare än om man skulle bygga i ett material som måste fuktsäkras, målas osv.

 


733
292
markusbabs:

Jag tänkte dela med mig av dagens arbete. Bakrunden skruvade fast. likaså träbiten där glaset kommer att stå. Nu är det nog bara silicon i alla skarvar och glidskenor med glas kvar innan det kan kallas klart. 

Och nu får ni hjälpa mig. Jag vill ju hellst inte ha någon värmekälla i dessa låga terrarium, dels för att jag tycker det förstör utseendet i terrariet. Jag har läst omkring på massvis med amerikanska och australienska forum och det verkar som att folk har olika åsikter om att ha värmematta under ett melamin terrarium. vissa får upp temperaturen till 35 grader säger dom medans vissa bara 28 grader. Vad tror ni är bäst att värma upp med? Tror ni att jag kan köra med värmematta om den kopplas till en dimmer?  Jag vet ju att det finns vattentåliga värmemattor men dom kostar ju skjortan, så tipsa hellst om nått annat för att skona min plånbok.   Kan ju också tillägga att det är kungspytons som kommer att bo där. Dessa paneler på 70 watt(51*41cm) kommer att användas i Chondro burkarna styrda av termostat med nattsänkning, Kanske en Habistat? Någon som har testat dom? :)  Det tror iaf jag att ormarna kommer att gilla.

 


47
0
Vildlaxen:

Ser riktigt bra ut,  ska bli spännande att följa bygget!

Logga in för att posta i forumet
Sida av 12
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild