regnskogsterrarium

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

8
0
EvelinaB:

Tänkte visa lite hur jag och min sambo byggde vårat terrarium till våran vattenagam :) Det gick ganska snabbt att få ihop det, det var mera krångligt att få rätt temperatur och luftfuktighet samt bra ventilation!
Vi köpte formplyfa från XLbygg och dom var supergulliga och sågade till plankorna i rätt storlekar osv, så det vart som ett stort pussel när vi kom hem! (bor i lägenhet så kan inte riktigt börja såga ut skivorna själv! ;))

här står min sambo bredvid så man ser ungefär hur stort terrariumet blir :)

Nu är alla (nästan) plankor på plats, dags att klura ut hur skjutdörrarna skulle sitta fast i skenorna :)

såhär kommer dörrarna sitta sedan och det kommer tätas med borstlister runtom

här kommer stora trädet in, det ska finputsas lite också. Här ser ni även listerna upptill, att dom sitter lite snett gör att dörrarna åker igen självmant, Vi fick skjutdörrarna av en kompis och dom kommer från en ölkyl :)

här ser ni hur det blev med dörrarna! Vi köpte en "grislampa" från granngården med 150w i. Här klurade vi ut hur vi skulle ha växterna samt vart badbaljan ska få plats! (här gjorde vi fel och inte planerade in baljan riktigt, men det löste sig tillslut!)

eftersom vattenagamer är duktiga på att krocka i rutor så valde vi att solfilma, plus så kan inte katterna stressa ödlan så mycket som dom egentligen vill ;) här kom även en 100w lampa upp. Det man inte ser så bra på bilderna och som vi borrade till efteråt är ventilationen! höger sida har vi 2 stora runda hål längst ner, och på vänster sida är det likadant fast högst upp, sedan har vi även en rektangulär ventilation i taket!

hur mycket jag än vred och vände på sista bilden så ville den inte bli åt rätt håll här...
Här har vi satt in infraröd värmelampa på 150w som lyser dygnet runt. Dom sista listerna åkte upp (ska målas lite runtom) En spalge (stavning?) på vänstra sidan som det ska växa murgröna hela vägen upp. Eftersom terrariumet var så stort valde vi att göra det enkelt för oss, sätta upp korkbakgrund. Här har vi inte satt hela vägen upp då vi inte vill att ödlan ska bränna sig på lamporna, Men det ska vi nog få till nån dag snart, (tips får ni mer än gärna komma med!!) på högra sidan satte vi också upp korkplattor. Lite bamburör för syns skull, badbaljan står nere på botten till vänster, sladdarna har dragits rätt (dvs upp i taket) terrariumet är tätat med borstlister. Vi satte upp ett regnsystem i taket med 4 dysor, samt en luftfuktare som står på hela vakna dagen. Luftfuktigheten ligger runt 80% och värmen ligger runt 30 grader, lite varmare på solplats, och lite svalare i "buskarna" och på botten, men går inte under 25. Reptilbark har vi som bottensubstrat :)
Tror jag fick med allt, fråga gärna annars :)

 


733
292
markusbabs:

Det ser riktigt snyggt ut :) 


8
0
EvelinaB:

Tusen tack :D


733
292
markusbabs:

Vad kostade allting att bygga?   :)


8
0
EvelinaB:

oj.. formflyfan kostade 3000 kr, så det var dyrast. sen allt som allt med lampor, bottensubstrat, blommor, silicon osvosv så blev det nog runt 6000-7000 kr :)


Medlem i GHF
70
23
hjelte:

Häftigt, där kommer allt en lycklig ödla att bo :)


8
0
EvelinaB:

ja han mår riktigt bra där! :D


Medlem i DHF
1079
768
Westman:

 infraröda värmelampan måste ju va störande för ödlan att va igång på natten.

va har du behandlat reglarna med??


8
0
EvelinaB:

Reglarna är siliconade och infraröd stör inte då dom inte ser detta ljus, Tyckte det lät skumt först, men på alla ställen jag varit på och pratat med har sagt infraröd eftersom det avger mest värme och det inte stör ödlan :)


181
109
Stina:

supersnyggt!

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild