Mitt bygge

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6

1659
769
fluffis:


1659
769
fluffis:

Jag tänkte berätta lite i korthet hur jag bygger mina ormterrarier. Ovanför syns fyra terrarier staplade på höjden. Varje terrarium är 1 x 0,7 x 0,5 (bredd x djup x höjd) m och passar till ormar som blir upp till 150 cm (efter jordbrukets regler). Terrarierna är lite väl djupa eftersom jag är kort och har korta armar och får svårt att nå längst in när det behövs städas. Hade jag gjort om detta så hade terrarierna blivit 60 eller 65 cm djupa istället.


1659
769
fluffis:

Här är en närmare titt på ett av terrarierna.

 


1659
769
fluffis:

Som ni ser har jag använt mig av OSB-skivor och 21x21 mm reglar i kanterna för att förstärka det. Reglarna och OSB-skivorna har limmats ihop. Det gör det starkt och man slipper att spika eller skruva.


1659
769
fluffis:

Här syns en närmare bild på reglarna runt kanterna och hur värmemattan är fasttejpad med dubbelhäftande tejp. Man kan även se att ett hål är borrat där kabeln till värmemattan går in.

 


1659
769
fluffis:

Själva insidan av terrariet är lackat med vanlig klarlack för att all fukt i terrariet inte ska försvinna ut men framförallt för att göra träet hållbart och lättstädat. Man vill inte ha in fukt i OSB-träskivan för då kan den svälla och terrariet blir förstört. Det blev runt sex lager lack och kanske ännu fler på bottenskivan som jag vill ska vara tålig om t.ex. en vattenskål skulle vältas omkull. Dekorbladen kommer från ikea och de är fastklistrade på OSB-skivan och sen har jag lackat ovanpå.


1659
769
fluffis:

Hål för ventilation får man inte glömma. Efter att ha följt diverse diskussioner i forum så har jag valt att sätta två ventilationsgaller högt upp på ena sidan och två galler på mitten på andra sidan. Gallerna är 7 cm i diameter och är köpta på Woody bygghandel. Jag tror att biltema har likadana. Gallerna sitter fast med silikon.

 


1659
769
fluffis:

Ljuset i terrarierna består av två stycken LED-lampor från Clas Ohlson. Fördelen med LED-lampor är att de inte blir så himla varma så att ormarna bränner sig på dem och de håller länge och är enkla att montera. Även här måste man borra hål för att få in kablarna. Sen är lamporna fastskruvade med små skruvar i taket. Kabellister gör det hela lite snyggare och förhindrar att ormarna hänger och slänger i kablarna :)

 


1659
769
fluffis:

Här syns glidskenorna och glasen som jag skaffat hos glasmästaren. Skenorna sitter fast med silikon. Man kan även se magnetlåset som är enkelt och snyggt. Jag har börjat sätta dem högt upp istället för längst ner för att ormarna inte ska leka med dem och böja in hela mittendelen

 


1659
769
fluffis:

Utsidan är vitmålad och det passar bra in i rummet där terrarierna står.

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 6
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild