Är detta äggläggning?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

35
6
lensy:
Är vår Åke en hona? Han är lite under tre år. Kan den sista tidens dåliga aptit, frenetiska grävande samt väsande mot oss människor ha varit förberedelser inför det ni ser på bilderna?

Bilderna visar dagens händelse. Åke satt högst upp på en klätterbräda han har. Eller satt... han tydligen mer hängde än satt, för han hade släppt taget med bakbenen och höll bara i sig med framfötterna. Svart haka, utan att någon varit i närheten. Utputande och röd bakdel, det såg ut som att han höll på att "trycka ut något". Jag var själv inte hemma utan fick detta berättat per telefon av en tonårsson, som också skickade bilderna till mig.

Efter en stund trillade det där vita ut, som syns på mittenbilden, och efter ytterligare en stund kom det som syns på nedersta bilden. När den första hade kommit ut gick han ner från klätterbrädan och la sig på den skiffersten han har under värmelampan. En stund senare hade han lagt det första vita under en bit näver och sig själv ovanpå nävret... Men han återgick snart till stenen. Den andra vita kom när han hade gått ner från klätterbrädan.

Nog sjutton måste väl det här vara fråga om äggläggning?!? Vad skulle det annars vara, liksom... 

48
59
BerraB:
Ja det är ägg så det är nog dags att komma på ett nytt namn hehe.. det är jäätte viktigt att hon får ut alla äggen med. Annars kan hon få äggstockning och det kan gå riktigt illa.. man kan lätt känna försiktigt på magen om det är några ägg kvar.. känns som små kulor ungefär

35
6
lensy:
BerraB skrev:
man kan lätt känna försiktigt på magen om det är några ägg kvar.. känns som små kulor ungefär


Vad gör man om det är det då? 

48
59
BerraB:
Veterinär

56
41
Charlie69:
Ge henne en låda med fuktig substrat att gräva och lägga äggen i. Också viktigt med extra kalk. Hoppas det går bra för henne. 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild