Mitt bakgrundsbygge 1 (i bilder)

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

197
14
SibiriskTiger:


309
238
Gogs:

Blir ju bra det där =)


733
292
markusbabs:

Snyggt med rejäla grenar. Vad ska bo där i ?


197
14
SibiriskTiger:

Det är ett bygge som jag gjorde i november och just nu bor det en kungsboa på 8-9 månader där :)


Administratör
Medlem i SmHF
2669
2459
anders:

Najs! Gillar avsatsen.


68
9
StaOlog:

Trevligt!

Jag håller också på med bakgrundsbyggen men är fortfarande i stadiet med utformning.

Hur gjorde du med husfixen... blandade den som det står på paketen sedan öste i pigment? Hur många lager? Behövs det någon lack efter eller går det bra utan (hört massor olika)?

 


197
14
SibiriskTiger:

Husfixet blandade jag på känsla. Jag ville ha det ungefär som en målarfärg så man kan använda pensel. Husfixet var vitt så jag böandade i de vattenbaserade färgerna direkt i husfixet då jag fick olika nyanser. Jag Målade först hela bakgrunden en gång med ett lager och sen fyllde jag i "skårorna" med ett lager mörkare blandad fix. Sen görde jag lite "stänk" här och var med den mörkare och lite med en ljusare blandning. Ingen lack har jag använt på detta bygge och det har funkat bra hittills. Bakgrunden har varit i bruk i terrariet sedan början av december nu och det har funkat utmärkt.

Till mina två andra byggen har jag använt grå kakelfog som man blandar själv utav pulver. Inte lika lättjobbat som husfix tycker jag och där blev ytan mer "sandig" så då lackade jag med båtlack på den ena och fernissalack på den andra. Inte att rekomendera om man har tidspress då det tar evigheter för lacken att sluta lukta (flera veckor)! 

 


68
9
StaOlog:

Tack för tipsen! Har börjat lite nu och hoppas ha en liten prototyp (30x30) på vad jag vill göra till helgen. Har funderat på färg... var köper man lite mindre burkar? Typ Panduro?

2-delad bakgrund för att lättare få i den. Mellan "stenarna" ska jag ha en jord/torvblandning blandad med våtrumslim. Får se hur det blir...


197
14
SibiriskTiger:

Ser jättefint ut! Jag köpte mina mindre färgburkar som jag blandade ner i fixet på Rusta. De kostade 10:- styck. Snyggt med torvblandning! :) Du får lägga upp bild på det färdiga resultatet sen!


68
9
StaOlog:

Resultatet blev kanske inte riktigt som jag ville men jag är iaf en erfarenhet rikare. =)

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild