Världens långsammaste bygge

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
peter54:

Jag började bygga ett nytt terrarium i formplywood för ett år sedan. Drog ihop bitarna i stommen på en helg och började spackla, grundmåla och golvlacka under helgen därpå.

Sedan fick jag skavsår på mina benstumpar, jag satt i rullstolen och kunde inte gå alls på fyra månader. I januari skadade jag båda pekfingrarna under vedhantering och åkte på svåra infektioner, två antibiotikakurer, men det hjälpte inte mycket. Infektionen höll på att gå in i skelettet och amputationshotet hängde över mig. Nästan så att det blir en vana att mista delar av kroppen, först ena ögat, sedan njurarna och därefter båda underbenen, nu var det tydligen dags att bli spindel, åtta fingrar.

När jag gått med infektionen i pekfingrarna i nästan fyra månader fick jag en behandling, intravenöst natriumthiosulfat efter varje dialysbehandling tre dagar i veckan. Ursprungligen används preparatet till folk som blivit allvarligt rökskadade vid bränder, men man hade sett att man kunde minska förkalkningen i fingrarnas kapillärer på diabetiker. På tre veckor läkte mina pekfingrar. Sedan följde en rad andra uppdrag här hemma, diverse nödvändiga konstruktioner som blivit nödvändiga under min oföretagsamma vinter måste gå före terrariet.

Så här såg "burken" ut i 9 september förra året.

peter54:

Så här såg det ut efter grundmålningen den 2 oktober 2012. Konstruktionen är enkel. Alla vägar utom taket är i vanlig formplywood. Taket är byggt med hyvlade 125 x 17 mm bräder. Bakre  hörnen är ihopfästade med 50 mm kvartslist (eller en halv 50 x 50 regel). Bottenplattan sitter i 21 mm fyrkantlist. I taket är tre runda hål tagna för 10 watts lågenergilampor. Venthålen sitter till vänster ovanför skjutglasen och på höger gavel. Terrariet håller L140 x D55 x H60 yttermått och ska förses med 4 mm skjutglas md skjutglaslist runt om hela öppningen.

På den här bilden är inte venthålen upptagna ännu.

peter54:

Nu håller jag på med bakgrundsmålningen med hjälp av sprayfärger och kartongschabloner. Riktigt långsam metod eftersom man bara kan måla ett par blad i taget, annars kletar schablonerna fast i färgen. Nu är det dessutom såpass kallt i garaget att sprayfärgen torkar sakta.

Min jättesinaloa får nog sitt terrarium i julklapp i alla fall - världens långsammaste terrariebygge  :)

 


48
13
nasicus:

Det ser riktigt trevligt ut. Låter som en utmärkt julklapp!


1659
769
fluffis:

Snygga schablonmålningar! Det gör väl inget att det tar tid. Det viktiga är att inte ge upp och det verkar du aldrig göra hur jobbigt du än har det så all heder till dig för det! :)


270
80
Mjos:

Mitt var ännu mer långsamt.. Det blev inte ens av, utan köpte färdigt ist :S


305
147
HenkePetersson:

det är inte bara terrarier som kan ta tid... En polare började renovera ett gammalt kök, för att göra om till ett sovrum till.. detta togs bruk 2007. efter arbetslöshet i två omgångar ,skillsmässa och skid olycka stod rummet klart 2012. 2 månader senare sålde han huset LOL

Inte för att jag skrattar åt andras olyckor.. men för bövlen!! 5 år för 15 kvadrat:D

peter54:

Igår gjorde jag klart bakgrunden …

peter54:

Andra hållet.

peter54:

Gavelventilationen klar …

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild