Ny till ögonfransgecko

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

4
1
Minnaikola_:

Hej alla TD medlemmar, har lite frågor om ögonfransgeckos.
Ska skaffa en juvenil inom kort men har lite frågor om terrariet och annat.

1. Kan man bygga en fuktgrotta? Och tål ödlor lim från tejp i ett terrarium? Har ev tänkt att göra en fuktgrotta och skulle isåfall behöva tejp för att bygga den.

2. Vilka frukter brukar ögonfransgeckos gilla? Vet att alla frukter man köper till de måste vara ekologiska. Och att citrus är farligt.

3. Finns det bra hemsidor att köpa hem cgd och syrsor osv som tar klarna? Jag har inte hittat någon bra hemsida.

4. Finns det några saker som jag bör tänka extra på när jag skaffar en juvenil? Ska jag verkligen ha hushållspapper som bottensubstrat i början? 

 
5. Jag har planerat gömställen och köpt lite plastrankor och andra plastväxter till att börja med. Hur många gömställen ska en juvenil ha? Flera stycken eller bara ett?

Tacksam för svar


5
1
Thereselinneaa:

Jag kan inte svara på allt, men svarar på det jag kan.  Är ny på sidan så vet inte ens om jag gör rätt.


1. de behöver ingen fuktgrotta då hela terrariet ska vara fuktigt. De ska ha regnskogsmiljö i terrariet. Vissa har en fuktgrotta på glaset som den kan gömma sig i, men av erfarenhet gillar mina kokosnötter och bra gömställen bland växterna. Om de tål tejp eller lim vet jag inte. Kanske går att använda akvariesilikon? 

2. frukt ska undvikas och ge som godis bara, då de innehåller för mycket socker vad jag vet. Kör på CGD och dubias/syrsor. Jag kör bara CGD och torkad mjölmask för min ena äter inget annat än CGD (vägrat i 4 år) och den andra gillar bara torkad mjölmask. 

 

3. Det finns lite överallt. Vet inte om alla tar klarna, men det kan du kolla upp. Crtzoo.se, cyberzoo.se, pangdubia.se och reptilgrottan köper jag mitt ifrån oftast. 

4. Ha inte för stort terrarium. Räcker med 30x30x30, petbox eller max 45x45x45 tills den blir större. Ha matställen på flera platser och låt den vara och bo in sig ordentligt. Båda mina var alldeles för små när jag tog över dem, så jag fick handmata dem varje kväll i några månader.   Hushållspapper kan vara bra att ha i botten för att lätt se avföringen. Det är när man ser avföringen som man vet att den äter eftersom den äter otroligt lite så det syns inte i skålen. 

5. ju fler gömställen desto bättre skulle jag säga. Men med stora blad skulle jag rekommendera. Typ plastväxter med sugkopp som man sätter på glaset. Jag köpte en ormbunke i plast till min och han fastnade i den, så den tog jag bort. Så när mina varit små har jag varit noga med stora blad och hängväxter. Gärna en lian eller en kokosnöt också. 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild