Nybörjare! Kungspyton!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

166
15
MmBruh:
Hej! Efter cirka 7 års tjat om en orm så har jag äntligen fått ha en orm! Jag hade tänkt att skaffa en kungspyton då jag länge har beundrat dem! Jag är somsagt nybörjare så jag har lite frågor:

1. Vilken upptinings metod av råttor är bäst enligt er?

2. Hur länge ska jag tina råttorna?

3. Hur ofta ska jag mata ormen? Jag vet att folk matar olika många gånger och det beror ju självklart på storleken på foderdjuret!

4. Vilken värmelampa ska jag använda mig utav för att skapa cirka 30 grader på solplatsen?

5. Är det ens nödvändigt att ha en värmematta då jag ska ha en falskbotten plus ett tjockt lager av substrat! Jag tänker att värmen kanske inte når till ormen! Kan inte glaset också spricka om det blir för varmt?

Jag hade förresten tänkt att skaffa en hane då de inte blir lika stora som honorna! Jag har ett 120x60x90 terrarie! Tycker ni det måttet är lämpligt för en fullvuxen hane? Jag hade även tänkt att ha ett bioactivt terrarium! Vilka växter föredrar ni som förmodligen inte går sönder så lätt! Jag har tex tänkt att använda mig utav monsteror, gullrankor, asplenium nidus, någon art av ormbunke vet bara inte vilke och spansk mossa! Om ni har några fler förslag på växter så skriv gärna!

Tacksam för svar!

Mvh Anton

166
15
MmBruh:
Ingen som vet något?

2688
1120
EmanuelKarl:
MmBruh skrev:
Ingen som vet något?

Det har gått två timmar, mitt under en semesterdag när många förmodligen ägnar tiden åt sina liv utan forumet. Ge det någon dag så kommer det säkert några svar.

Jag använder värmematta under mina grodterrarium och eftersom jag alltid har lite vatten bland lecakulorna, det värmer någon grad och vattnet som avdunstar gör att substratet inte torkar ut. Om du inte har lite vatten i botten riskerar du att torka ut substratet och döda städarinsekterna.

236
156
peter68:
Upptining i varmvatten. Tills de är ca 37 grader.

Kan inte KP (har boa), men en gång i veckan borde vara rimligt första levnadsåret. Bytet bör vara ca 10% av ormens vikt.

Keramisk lampa. Man måste ha skyddsgaller. Min favorit är något som denna: www.tropic-shop.de/heatpanel-terrariendeckenheizung.html?cPath=17

Matta är inte nödvändig. Tvärtom. Det är svårt att hålla rätt luftfuktighet då det är som torrast just där ormen ligger.

Blir ormen inte längre än 120 så bör det funka. Hanar, som jag förstår det, blir i regel inte mer än 120, ofta kortare.

Se information om växter: www.terrariedjur.se/info/plants

Jag gillar ampellilja. Billigt och bra. Jag har ampelliljor i rummet som jag tar skott från.

166
15
MmBruh:
Tack för svar!

166
15
MmBruh:
Men vilken keramisk lampa ska jag använda mig utav? Det finns väl rätt många olika märken! Jag tycker att det här med värmelampor känns rätt komplicerat! Till exempel vilken ska jag ha och hur många watt ska den va? Hade mna inte kunnat ha en värmelampa utanför terrariet, eller måste lampan vara inuti?

236
156
peter68:
Sån här: www.cyberzoo.se/sv/articles/2.303.6717/exo-terra-keramisk-varmelampa-100-w

Jag har sett längre och kortare utförande, men de är i övrigt desamma. Dessa kräver keramiksockel, så väl som nämnda skyddsgaller.

75W bör räcka, men man kan i princip inte ha för hög specificering så länge man använder en termostat (ett måste). Så säg 100W.

Man kan generellt inte ha element utanför. Jag vet dock inte hur ditt terrarium ser ut. Jag har sett terrarium med plats ovanför för typ detta, dock utan galler som då redan finns på terrariet: www.cyberzoo.se/sv/articles/2.302.15986/solar-raptor-reptile-clamplamp-l-hid-armatur

166
15
MmBruh:
Jaha! så om jag har fattat det rätt så kopplar man lampan till termostaten och med hjälp av termostaten så kan man reglera temperaturen! Vad var den där solar raptonen som du länkade till? Skruvar man i lampan i den? Förrästen hur nära marken ska lampan vara?

Mvh Anton

166
15
MmBruh:
Det stod att man inte kan använda skyddsgallret ifall lampan var över 70w!

166
15
MmBruh:
förresten jag fattade inte riktigt, var en värmematta nödvändigt? Blir det inte rätt varmt med både ett baskingspott och en värmematta?

Mvh Anton
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild