Exoterra compact-lampor i kombo. Vilken styrka?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

19
2
Wheels:

Hej

Jag håller just nu på att införskaffa utrustning till en framtida leopardgecko.

Planerar att köpa ett Exoterra 90x45x45. Min fråga gäller belysningen. Jag har tänkt använda Exoterra compact top med tillhörande lampor (Natural daylight kombinerat med UVB100).

Nu funderar jag över wattstyrkorna. Min tanke är att jag ska kombinera UVB100 på 13W med antingen 13W eller 25W Natural daylight. Så antingen 13+13 eller 13+25.

Vad tror ni funkar bäst?

Millan


54
17
Justivan:
Har inget direkt svar till din fråga men skulle avråda dig starkt från att köpa lampor från exoterra då de håller extremt dåligt, både i uv syfte och lampan själv (exploderar lätt). uv-ljus är inget måste för en leopardegecko som du säkert redan vet men skulle rekomendera solar rapor 35W flood (HID), en MVB i lägre styrka etc i kombo med värmematta och termostat. Lycka till!

210
139
peter68:
Jag tror inte att Exo Terras huvar klarar HID. Maxeffekt är 26W per lampa. UV-lamporna ska bytas ut vart halvår eller så. Börja med 13 + 13.

19
2
Wheels:
Tack för svaren. Jag övergav dock tankarna på Exoterra compacttop. Jag köpte en T5-ljusramp med två lysrör (dagsljus samt Arcadias UV-rör Forrest) istället.

Tack ändå :)

54
17
Justivan:
Bra val!
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild