Epiwebbakgrund

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 7

Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

För att mossan ska växa bra så ska man ha mellan 5000-6500 kelvin ;) jag kör på exoterra reptiglo 2.0 6700 och det funkar iaf :)


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Otålig som jag är, så släppte jag in klockgrodorna i deras terrarium igen. De har gått alldeles för länge i petbox. Får se hur mycket de kommer riva ner och förstöra, men det kommer förhopningsvis bli bra tillslut. Tycker mossan börjat komma igång en del, ser lite utav mossa både på bakgrunden och på marken.

Någon som vet om det finns någon levande mossa som går att köpa i bitar? Alternativt någon snabbväxande växt som hade passat bra att ha som "matta"?

 


55
25
benny69:

Javamossa funkar både i vatten och på land. Finns hos de flesta akvariehandlare. 


55
25
benny69:

Jag blev lite taggad för några dagar sen att jag beställde en likadan bakgrund (IIS) och installerade allt idag i en gammal burk. 45*45*60. Mosspåstrucken och klar idag. :)

Bilder finns i mitt galleri. 


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Såg dina bilder precis :) Ser riktigt bra ut.
Du kan ju skapa en tråd också om du vill, så att det blir lättare att följa hur det går.

 


55
25
benny69:

Will do! :)


Medlem i DHF
1082
774
Westman:

men vänd bilderna rätt då tack :)


55
25
benny69:

Det funkar dåligt med telefonen men så snart jag kommer hem från jobbet så... ;)


126
6
AjPaj:

Tenebrosa, jag mailade Dusk för att höra hur de tyckte att man skulle göra för att få mossblandningen att fastna på Hygrolonet, de svarade:

"Det folk ofta gör fel med mossmixen ihop med Hygrolonet är att de försöker lägga för tjocka lager av mossmixen. Med resultat att det faller av vid vattning etc. Det räcker fullt med ett ytterst tunt lager mossmix för att mossdelar och sporer ska etablera sig i materialet. Anledningen till at man i andra materialer som Epiweb lägger tjockare lager är att man vill ta hjälp av Sphagnummossans vattentransporterande egenskaper för att hålla och sprida vatten, och därigenom etablera den tropiska mossan. När det gäller Hygrolon så har materialet i sig all dessa egenskaper (vattentransporterande och vattenhållande) och endast ett mycket tunt lager ska läggas av mossmixen."


Jag tror jag har sett det hända på bilder från andras instalationer också. Tål att tänka på inför framtiden. De skrev även att det fungerar bra att fästa levande mossbitar på Hygrolonet. Nu blev jag väldigt taggad att starta! 

Hur fäste du ditt Hygrolon mot glaset?


55
25
benny69:

Glassilikon är nog det bästa.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 7
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild