Visste ni detta om grön leguan.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 13

953
1840
peter54:
Jag har sett en vuxen grön leguanhane "in action" så att säga, även om det var en avsiktlig provokation från ägaren. Det var 1971, jag var 16 och tillsammans med farsan och ett par andra åkte vi till en adress i Bollmora för att hjälpa till att flytta en jättestor nätpyton. Killen som ägde pytonormen hade någon form av importverksamhet och naturligtvis var samtliga djur vildfångade, "captive bred - CB" existerade knappt på den tiden.

Nåväl, vi fick en rundvisning och bland annat hade han en enorm grön leguan i en stor bur. Han snackade en massa den där kilen och bland annat sa han att "-den där ska man inte stoppa in fingrarna till". Han stoppade in en vanlig svarvad sittpinne till fågelburar emellan gallertrådarna och det bara small till så var pinnen av.

1159
626
Temla:
Gogs! Jaha! Det visste jag inte, tack för info! 

163
34
Danne:

Hellemar skrev:
Tjabba. ..

Lördag o en intressant tråd - dags att duka fram popcorn o dricka för det här kan bli intressant :)
Heja Heja !


Henke :)


Kunde inte sagt det bättre själv ^^


456
202
isdrake:

Temla skrev:
Ville bara tillägga - eftersom ämnet kommer upp ofta här -  att enligt reptile-parrots.com ska man aldrig någonsin ha fler skäggagamer i samma terrarium och att ha dem inlåsta jämt är det värsta man kan göra mot bl.a. den här arten. Vet att många här anser att Amerika inte kan sköta reptiler, men man kanske också ska ha i åtanke att dom har mycket längre erfarenhet av reptiler än vi i Sverige har. :) 


Andra saker som hör till vanlig klassisk djurkötsel i USA är att papegojfåglar ska vara vingklippta, sitta i väldigt små burar (dom kan ju ändå inte flyga), vara ensama (alltså att dom ej har tillgång till någon artfrände), få växa upp utan sina föräldrar osv. Sen att det är extremt, EXTREMT sociala, aktiva, FLYGANDE djur verkar dom inte bry sig om. Bara dom får komma ut och umgås med människor några timmar om dagen så anses det vara ett gott papegojliv.

I USA verkar det anses jätte bra om man tar EN promenad om dagen med sin hund. Att höra saker som att promenera den en gång i veckan är inte ovanligt. Många verkar anse att en hund får tillräckligt med aktivering bara av att komma ut i trädgården.

Smådjuren hålls såklart i pytte, pytte små burar långt ifrån våra L80 mått osv osv.

 

 

Jag tycker inte USA är någon förebilder var gäller husdjursskötsel direkt... och det verkar tyvärr gälla alla slags husdjur. 


309
239
Gogs:
Fortfarande så kommer klippet från Sydafrika.... Inte USA.....

Medlem i SHF
537
749
Patch:
Vi båda svarar ju på Temlas inlägg... Vart denna leguan kommer ifrån spelar ju mindre roll? 

Medlem i SHF
537
749
Patch:
Och för att hålla sig till ämnet så har mina värsta bett kommit ifrån just leguaner och har ärr kvar både på fingret och i handflatan fortfarande 

903
509
Evanjeline:

Jag tror inte man kan dra ett så stort land som usa under en kam, ingent land för den delen. Sammtidigt som usa kan ha bra ideér och djurskötsel kommer där vara många som inte gör det rätt. Så är det bara. isdrake säger hur de kan sköta fåglar, och det är sant. Men jag har också sett djurhållare och tränare som gör allt för sina fåglar, har stora voljärer, och freeflightar dem, och föreläser om hur mycket vingklippning kan skada fåglarna. När det kommer till papegojor litar jag mycket mer på dessa amerikanska personer än någon i sverige. Nu är jag inte så insatt i leguaner, men det jag reagerar på är att fåglen är ute sammtidigt som man filmar leguanen. Det känns inte säkrskilt säkert alls.

Men åter till ämnet leguan, de är stora starka djur som man ska tänka sig för ordentligt om man skaffar. Jag har många gånger viljat, men det kommer nog aldrig bli så. Vare sig man är en hanterare eller icke hanterare tror jag det är vettigt att se till så en leguan åtminstonde inte blir rädd eller arg om du rör i deras terrarie. jag hade inte velat fånga in en ilsken vuxen leguan för att städa till den.


Medlem i SHF
537
749
Patch:
De finns ju alltid undantag!

Men för oss som hållit till på amerikanska forum i många år så märker man ju att terrarierna ofta är på tok för små!

Säger inte att våra regler(l80) är 100%iga då de finns vissa saker som är lite galna.. Men de håller ofta djuren i vad som kanske är EN TREDJEDEL av vad som är minimum här! 

Som sagt våra kanske inte är hundra men de är fortfarande bland de bästa i världen! 

Mvh:Alex

903
509
Evanjeline:
Jag håller med dig helt där. Många gånger tycker jag våra är för små, men deras lagar är skrämmande. Nu vet jag inte heller hur det ser ut med staterna, för jag antar att det är olika regler för burstorlek eftersom där är olika regler för djurhållning över huvud taget mellan stater.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 13
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild